Autó-adatbázis

Technika

Toyota GR HV Sports Concept: hibrid GT86

A Toyota a Tokyo Motor Show-n, október 25-én lerántja a leplet egy új hibrid sportkocsiról, a GR HV Sports-ról – itt láthatóak az első hivatalos képek.

Leleplezték az új Century-t

Az új modell hibrid hajtású, 5 literes V8-as közvetlen befecskendezésű motorral és nikkel-metál-hidrid akkumulátorral, amely az elektromos motorokat hajtja.

2017-es Audi A6 2.0T: korosodik, de még mindig nyerő

Az Audi díjnyertes középkategóriás szedánja nemcsak jól felszerelt, de a külsejével is hódít

Forza Motorsport 7 - Elképesztő látvány

Általában, ha már pénzt adunk ki egy játékért, legtöbben játszani is akarunk vele. Azonban, a történelem folyamán először, a Forza Motorsport 7 esetében már az is elég, ha csak nézhetjük.

Erősödik a hibrid vonal a 2018-as BMW 7 ráncfelvarrásnál

Az apróbb frissítések és technológiai fejlesztések mellett a hab a tortán az egyre növekvő mértékű hibridizáció lesz; ebben nagy szerepet játszik a kínai törvényhozás

Minden 4. eladott új abroncs dél-koreai volt idén nyáron

Átlagosan 68 ezer forintot költött új nyári gumi vásárlására a magyar autós idén, a legjobban a dél-koreai márkák fogytak. Az Automax elemzése szerint tavalyhoz képest 10 százalékkal bővült az eladás, ami egyben balesetmentesebb közlekedést hozhat: a gépjármű-tulajdonosok már nem várják meg, hogy tükörsima legyen az abroncs, akkor cserélnek, amikor az szükségessé válik.

Már kapható a „csináld magad” elektromos autótöltő

Némi műszaki vénával megáldva akár 30 perc alatt önállóan is összeszerelhető az az elektromos autók töltésére alkalmas állomás, melyet a Phoenix Contact egy május végi konferencián mutat be Magyarországon. A „csináld magad” rendszer megoldás lehet akár otthonra, de szállodák, irodaházak, sportlétesítmények vagy hagyományos benzinkutak számára is, ahol időszerű a parkoló e-töltővel történő felvértezése.

Bérautó-foglalás okostelefonon

Okostelefon segítségével ezentúl a világon bárhol lehet autót bérelni a Sixt AG legújabb fejlesztésének köszönhetően. A hazánkban is jelen lévő vállalat az autókölcsönzők közül elsőként biztosít lehetőséget arra, hogy ügyfelei iPhone-on keresztül foglaljanak gépkocsit.

HTW TEAM

A HTW Team tagjai összedugták a fejüket, hogy bebizonyítsák, hogy 4-5 nap alatt is lehet építeni... úgynevezett... tuning autót. Ennek örömére megépítették, Magyarország első csocsó autóját...

Új üzemanyag-takarékossági Guinness-rekord

2006. április 4-én John és Helen Taylor 78 nap folyamatos autózást követően megérkezik Londonba, és ezzel véget ér a Shell Üzemanyag-takarékossági Világrekord-kísérlet. A motor leállításával, az embert próbáló kísérlet befejeztével, a Shell-lel együtt új Guinness világrekordot állítanak fel: egy átlagos autóval, a legkevesebb üzemanyag felhasználással járó világkörüli út rekordját, mindössze 24 tanknyi Shell benzin – az új Üzemanyag-hatékony Formula – felhasználásával

Shell V-Power Diesel

Történelmi jelentőségű eredmény született a motorsportban tegnap: első alkalommal nyerte meg dízelüzemű sportautó a megbízhatósági világversenyt. A Shell V-Power Diesel üzemanyaggal hajtott Audi R10 TDI elsöprő győzelmet aratott Floridában a 12 órás sebringi futamon.

Shell V-Power Diesel

Egyre fokozódik az izgalom és várakozás a héten, amely a Shell V-Power Diesel versenyüzemanyaggal hajtott forradalmi Audi R10-es autók megérkezését kíséri a Floridában lévő sebringi versenypályára. Az autó hétvégén debütál a versenyen, a régóta várt amerikai Le Mans sorozat első állomásán.

Bemutatkozik a Shell V-Power diesel versenyüzemanyag

Ezen a hétvégén mérföldkőhöz érkezik az autósport: a Shell V-Power Diesel versenyüzemanyaggal hajtott Audi R10 legelső versenyén a benzinnel hajtott versenyautók legjavával veszi fel a versenyt.

40 vagy annál kevesebb tankolás

A rekorddöntő házaspár, John és Helen Taylor sikeresen teljesíti a legújabb, Shell üzemanyag-gazdaságossági világrekord néven ismert Guinness Világrekord-kísérletét.

Mazda hírek

A Mazda kiváló eredményekkel átvette a vezető helyet az ADAC Auto MaxX 2004-es meghibásodási statisztikáján. A Mazda modelljei még hatévesen is kiváló értékeket produkáltak.