Autó-adatbázis

Erősödik a hibrid vonal a 2018-as BMW 7 ráncfelvarrásnál

Article title

Az apróbb frissítések és technológiai fejlesztések mellett a hab a tortán az egyre növekvő mértékű hibridizáció lesz; ebben nagy szerepet játszik a kínai törvényhozás

A BMW 7 széria sokkal hibridebb variációit bocsátják várhatóan piacra, amikor is a modell ráncfelvarrást kap jövőre

Az Audi A8 és a Mercedes-Benz S-Osztály riválisa jelenleg csak egy hajtáslánccal, a 740e-vel rendelkezik, de a világszerte egyre szigorodó törvényhozás miatt az elektromos vonulatok is nagyobb kihasználtságnak fognak örvendeni.

New Energy Vehicle

Kína a BMW legjelentősebb felvásárlóereje, és a 7-es széria kiválóan alkalmas a luxusautók iránti kereslet kielégítésére. Azonban Kínában 2019-től az újabb törvények kötelezik az autógyárakat, hogy az eladott autók 8 százaléka "új energia jármű" (New Energy Vehicle, NEV) legyen, ami természetesen tartalmazza a hibrid- és elektromos járműveket.

Bizonyos források szerint ezért egy újabb hibrid variáció kerül majd bevezetésre a 740e-modell fejlesztése mellett annak érdekében, hogy a világ legnagyobb autópiaci felvásárlóerejének keresletét fokozzák.

Az autó önvezető-rendszerének technológiáját illetően kevésbé jelentős változások várhatóak. A BMW önvezető-rendszerének nem lesznek nagyobb fejlesztései az iNext piacra bocsátásáig, vagyis 2021-ig, tehát a 7-es széria adaptív sebességtartó automatikája a sávfelügyelettel, önálló vészfékezéssel és ütközéselkerülő rendszerrel várhatóan inkább javítva lesznek, mintsem teljesen felújítva.

Az újításokkal ellátott 7-es széria érkezésének időpontja még nem biztos, de a piac Kínával való kapcsolata azt sejteti, hogy a modell a 2018-as Peking Motor Show-n fog debütálni.

2017.10.08. 10:12
osszesauto.hu