Autó-adatbázis

Forza Motorsport 7 - Elképesztő látvány

Article title

Általában, ha már pénzt adunk ki egy játékért, legtöbben játszani is akarunk vele. Azonban, a történelem folyamán először, a Forza Motorsport 7 esetében már az is elég, ha csak nézhetjük.

Miután 15 percig bámultuk a fények játékát egy Porsche 911 GT2 RS-en, kezünkbe vettük a kontrollert és nekiláttunk a játéknak. Nem csalódtunk.

700 autó a Forza Motorsport 7-ben

A Forza-sorozat annyira jó, hogy már szinte kiszámítható. Tudhatod, hogy a pénzedért döbbenetes mennyiségű autóhoz juthatsz hozzá – ezúttal 700-hoz – mindegyikük olyan tökéletes részletességgel kidolgozva, mintha nem is puszta grafikával lenne dolgunk. Az új időjárási effektek bámulatosak; a csontszáraz sivatagi útvonalak szinte az életünkre törnek a verseny előrehaladtával. Nem sok minden érhet egy Forza 7-es verseny drámájának és látványosságának a közelébe.

Természetesen, ha valami ennyire közel áll a tökéleteshez, az apróbb hibákat és tökéletlenségeket akaratlanul is észrevesszük. A Forza Motorsport 6-hoz képest az autók irányítása nehézkesebb, olykor darabosabb, ezért az előző játékhoz képest ez nagyobb kihívást jelent.

Ha több mint 200 lóerőről van szó, akkor rendkívüli finomsággal kidolgozott gáz- és fékmunkára van szükség, hacsak nem akarunk versenyzés helyett az út menti növényzetben gyönyörködni. Különösképpen az oldtimer járművek esetében nehéz különbséget tenni aközött, hogy csúszva vagy farolva vesszük a kanyart.

Ettől természetesen annál izgalmasabb, mikor egy kanyarban berántjuk a kormányt, késélen táncolva a tapadással. Csupán figyeljünk rá, hogy a megszokottnál kevesebbszer fordul elő ilyen.

A ”carreer mode”-ban ezúttal sokkal kötöttebb a szerkezet, ami egyszerre jó és rossz hír. Egy abszolút pozitív előrelépés abból a szempontból, hogy a játékban haladva a különböző bajnokságokon elért eredmények, nemcsak sikerélményt nyújtanak, de egyfajta irányt is ad az egésznek.

Kicsit bonyolult lett

A rossz hír, hogy a kétféle előrehaladási rendszer egyike sem könnyíti meg, hogy megszerezd álmaid járgányát. Az egyik ritkaságuktól függően lezárja az autókat, a másikban pedig a bajnokságokon kell pontokat és az úgynevezett ”loot crate” meglepetésdobozokat gyűjteni a jutalmakért.

Bosszantó módon a kettő nem válik teljesen külön, ezért előfordulhat, hogy amíg egy bizonyos autóért vagy felszerelésért küzdünk, a félkarú rabló ismét beindul, mivel valahol máshol már nyertünk egy autót. Valahol, valaki a Turn 10 fejlesztőinél biztos érti ezt – de mi sajnos nem.

Ennek ellenére bátran vágj bele a játékba, hiszen ahogy haladsz a játékkal és autógyűjteményed gyarapodik, ezek a problémák szinte fel se fognak tűnni. A játék világa hatalmas, a játékmenet gyakran drámai - még Xbox One-on is lebilincselő. A grafika talán nem nyeri el mindenki tetszését, a legtöbben azonban már a játék látványával is megelégszenek.

2017.10.08. 10:18
osszesauto.hu