Autó-adatbázis

Közlekedés

A magyarok fele még nem tudja, mit csinál pünkösdkor

A pünkösdi hosszú hétvégére minden harmadik magyar tervez utazást, az Oszkár.com Telekocsi felmérése szerint ugyanakkor sokan majd csak az utolsó pillanatban döntenek a programjukról. A legtöbben Budapestről indulnak, és várhatóan Miskolc, Pécs és Nyíregyháza felé veszik az irányt. Az utazni indulók sem szánnak sokat az ünnepekre, fejenként mindössze 20 ezer forintból szeretnénk kihozni a hétvégét.

Megtriplázza az autós forgalmat a húsvéti hétvége

Előreláthatóan háromszorosára nő az autós forgalom a húsvéti ünnepek alatt egy átlagos hétvégéhez képest – derül ki az Oszkár.com Telekocsi foglalási adataiból. A legtöbben már csütörtökön elhagyják a fővárost, Pécs, Miskolc és Nyíregyháza irányába az M6-os, M3-as autópályán várható a legnagyobb tumultus. A locsolkodási időszakban a megnövekedett forgalom mellett a pityókás vezetőkre is érdemes odafigyelni: az ORFK adatai szerint minden tizedik balesetet ittas személy okoz.

Prémium márka = szabálytalankodás? Hazai autós szabálytalanságok toplista

A szemetelés, a követési távolság figyelmen kívül hagyása, a jobbra tartás elmulasztása, illetve az index mellőzése a legjellemzőbb látható szabálytalanságok a hazai autósok szerint, derült ki az Automax által közel 3000 autós körében végzett kutatásból. Mindezek alapján nem meglepő, hogy a válaszadók több mint 40 százaléka úgy látja, a sofőröknek javára válna, ha időközönként újra kellene vizsgázniuk a KRESZ-ből. A megkérdezettek egyébként sorrendben a BMW, Audi, Suzuki, Mercedes, illetve Volkswagen márkájú járművek vezetőit gondolják a leginkább szabálytalankodóknak.