Autó-adatbázis

40 vagy annál kevesebb tankolás

Article title

A rekorddöntő házaspár, John és Helen Taylor sikeresen teljesíti a legújabb, Shell üzemanyag-gazdaságossági világrekord néven ismert Guinness Világrekord-kísérletét.

A jelenleg Ázsiában autózó házaspár eddig 14 európai országot hagyott maga mögött kevesebb, mint öt tank benzin felhasználásával. A Shell legújabb üzemanyag-takarékos formulájával és az üzemanyag-hatékony vezetési tanácsok betartásával, 100 kilométerenként átlagosan 4,7 l fogyasztást értek el. Ez az eredmény túlszárnyalja a VW hivatalos kombinált ciklusra (városi és nem-városi ciklusok kombinációja) vonatkozó adatait (7,0l/100km). "Az eddigi rendkívüli eredmények alapján bízunk benne, hogy sikerül még a tervezettnél is alacsonyabb fogyasztást elérnünk, és talán még 40 tankolásnál is kevesebbel teljesíthetjük a túrát" mondta John.

"Ilyen nehéz út- és időjárási viszonyok között kimagasló eredménynek számít elérni ezt az üzemanyag-takarékossági szintet." tette hozzá John. "Milánóban három órát álltunk a dugóban, Közép-Kelet-Európa és Görögország útjain ónos esőben és hóban kellett vezetnünk. De Pakisztánban és Indiában is találkoztunk kihívásokkal. Az út során elért eddigi legjobb teljesítményünk az Alpokban megtett 1223 km volt, amit mindössze 50 liter benzinnel teljesítettünk."

A Guinness Világrekord-kísérlet során a Shell legújabb, üzemanyag-takarékossági céllal kifejlesztett formuláját használja a Taylor házaspár. A jelenleg is fejlesztés alatt álló üzemanyag végső tesztjének is tekinthető ez az út, melynek tapasztalatait a Shell a formula tökéletesítésére használja.

"A Shell üzemanyag-takarékos formulájának hosszas fejlesztése és a járművek széles körén végzett alapos tesztelések után nagy örömünkre szolgál, hogy a Taylor házaspár ilyen figyelemreméltó eredményt ért el." - nyilatkozta Roger Cracknell, a Shell üzemanyag-takarékossági szakembere.
"Meglepetésként szolgált számomra, hogy ilyen nehéz körülmények között is sikerült megtartani ezt az üzemanyag teljesítményt. Ez a túra az üzemanyag tesztjének is tekinthető, és az egyre csökkenő fogyasztási adatok kiváló bizonyítékai a hatékonyságnak."

John és Helen Taylor 2006. január 17-én indult el a londoni Waterloo Place-ről, és a tervek szerint március végén érkeznek vissza Londonba, teljesítve a több ezer kilométeres távot, és ezzel felállítva a standard benzin-üzemű gépjármű üzemanyag-gazdaságossági Guinness Világrekordot

A http://www.fuelchallenge.com nap mint nap figyelemmel követheti Taylorék útját.

A honlapon található Guess the Gauge nevű játékkal 2500 liter üzemanyagot nyerhet. A játékban való részvétel feltételeit megtalálja a honlapon.

2006.02.21. 09:53
osszesauto.hu