Autó-adatbázis

Sport

Budapest Bamako 2009 Programok

Autó, motor, kamion bemutató. Az induló csapatok legérdekesebb járművei. Villám Géza Peugeot 504-ese, a Travel Channel meglepetés autói, tűzoltó autók, Fábry Sándor mentűautója és még sok más gépcsoda.

Augusztus végén indul a Kaukázus Rali

11 ország, 6,000 kilométer, 17 nap - autós túlélő túra hegyi utakon, egykori és jelenlegi háborús zónákon keresztül.

Budapest - Bamako 2009

A pletykákkal ellentétben, 2009-ben ismét Budapestről rajtol, a ma már a Dakar egyetlen szellemi örököseként emlegetett, Budapest - Bamako. A 2009-es futam nagyobb és összetettebb lesz, mint valaha. Eddigi történetében először, két külön útvonalon halad majd a sivatagi show. "A túra kategóriában indulók könnyebb és pihentetőbb szakaszokra vágytak, a versenyzők pedig egyre keményebb kihívásra éheznek." - nyilatkozta a futam fővédnöke, Villám Géza. A túra kategóriában is hosszúak lesznek az etapok, de sokkal jobb minőségű utakon halad majd a mezőny. Marokkó nevezetességeit, Casablancát, Marakest és Tangert is érinti majd a 300 túrázó.

150 csapat, több mint 400 induló az idei Budapest-Bamakón

Budapest, 2008. január 10. - Szombat reggel 7.30 órakor a Parlament elől rajtol a 3. Budapest-Bamako mezőnye. A két éve először megrendezett futam olyan népszerűvé vált, hogy az idén több mint 150 csapat közel 400 versenyzője áll rajthoz, a "fapados Dakar"-nak is nevezett jótékonysági száguldáson.

Várják a Dakar magyar indulóit a Budapest-Bamako Rallyn

A Budapest-Bamako Rally szervezői szívesen látják a ma délben lefújt Dakar Rally magyar indulóit. A biztonsági okokból ma délben lemondott Dakar Lisszabonban tartózkodó indulói január 15-én Almeriában csatlakozhatnak a Budapest-Bamako mezőnyéhez.

Forma-1

Szeretnéd tudni a nagy kavarások és találgatások után, hogy melyik versenyző melyik csapatnál versenyez 2006-ban?

Változik a Forma-1!

A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) nagy módosításokat szeretne a Forma-1 szebályzatában. Azonos motorvezérlő elektronikát, azonos váltókat, azonos gumikat minden csapat számára.

A Bajnok visszatért!

Fél éves szünet után valószínűleg már sokan várták, hogy beinduljon végre a rali szezon Magyarországon is. A várakozást nem csak az eltelt idő, hanem az időközben felröppent hírek is erősítették, soha ilyen népes nem volt még a csúcsot jelentő WRC kategória. Az utóbbi 10 év összes abszolút bajnoka leadta nevezését és több más kategóriában győztes pilóta is feljebb lépett, így esélyessé vált akár egy jó abszolút eredményre is.

Ki hol lesz 2005-ben a Forma-1-ben?

Ki vezeti a Williams-BMW-t 2005-ben? Lesz helye Baumgartner Zsoltnak? Kik lesznek a Jordan pilótái? Most mindenre választ kaphatsz.

Race Of Champions

Bár a nagy összecsapást Sebastien Loeb és Michael Schumacher között az utóbbi nyerte, a németek mégis kiestek és a francia csapat, vagyis Sébastien Loeb és Jean Alesi nyerte a 2004-es Race Of Champions gálát.

Baumgartner Zsolt pontot szerzett

A hétvégén Baumgartner Zsolt a nyolcadik helyen ért célba, így megszerezte a minardi csapat első pontját.

Hétvégén új helyszínen a Forma1!

Közép-Kelet első nagydíja a Bahreini GP hétvégén kerül megrendezésre. A pilótáknak is új pálya új színt hozhat a Forma1-be.

Barcelonában bemutatták az új BAR-t

Barcelonában bemutatták az új BAR Hondát. David Richards dobogós helyet vár.

Bemutatkozott az idei Ferrari

Bemutatták a ferrari idei versenygépét, amely külsőleg semmi újítással nem szolgál.

Új BMW WilliamsF1

2004 január 5-én a BMW WilliamsF1 Valenciában bemutatta 2004-es versenyautóját, amely az FW26-os kódnevet kapta. A csapat nagyon sokat vár a teljesen új fejlesztésű versenygéptől.