Autó-adatbázis

HAMANN TYCOON

Article title

A HAMANN Motorsport megalkotta a BMW E71-es X6 kiegészítő csomagját - a TYCOON kit-et.

A kit megvásárlója a gyári verzió 2 nagyteljesítményű LED fénycső helyett 4 darabbal szerelt szélesített első lökhárítóhoz jut.

Az aerokit tartalmazza az első és hátsó kerékjárat szélesítéseket melyek a HAMANN Edition Race 23"-os felnivel és nyomtávszélesítőkkel a gyárinál robosztusabb megjelenést kölcsönöznek az autónak.

Ha már mindenkit maga mögé utasított az X6 TYCOON csak a leszórítóerőt növelő elemek láthatók: a 3 részes hátsó diffúzor és a csomagtartóra illetve a tetőre szerelhető spoiler.

A laupheimi tuningcégnek gondolt a kipufogórendszer teljes átalakítására is:
A leömlőktől a teljes rendszert lecserélte és a 4.4-es ikerturbós motor esetében a hátsó kötényelem középső részén párban 120 milliméter átmérőjű kipufogócsöveken keresztül távozik a gáz és a HAMANN hang.

A HAMANN jelenleg is dolgozik az Xdrive 50i motorvezérlő elektronikájának az átírásán, melyet legkésőbb augusztus hónaptól elérhető lesz a magyarországi képviseletnél.

Pillanatnyilag is tart az új vezérlőelektronika versenypályán történő tesztelése. Az eredmények minden kétséget kizáróan pozitívak: Nagyobb teljesítmény, forgatónyomaték és végsebesség mellett a motor élettartama nem változott, ellenben a fogyasztás normál használat mellett jelentősen csökkent. Belső információk szerint a HAMANN motoroptimalizálás után -mely magában foglalja a sebességkorlátozás deaktiválását- az X6 képes lesz átlépni a 300 km/h sebességet.

További információkat a HAMANN termékek kizárólagos kelet-közép-európai importőr honlapján a www.hamann-motorsport.hu érhetnek el.

2009.08.15. 10:54
osszesauto.hu