Autó-adatbázis

A tartós bérletnek kedvezhet a válság

Article title

Jelentősen növelte bevételeit a Sixt Magyarország a 2008-as évben. Míg az autókölcsönzés területén az év utolsó negyedévében kis mértékben érződött a válság hatása, a recesszió a tartós bérlet népszerűségének növekedését eredményezte.

A Sixt Magyarország összes bevétele 2008-ban 103 százalékkal növekedett. A forgalom 57 százaléka az elsősorban autókölcsönzéssel foglalkozó Sixt rent a car - Wallis Autókölcsönző Kft. tevékenységéből származott, míg a tartós bérletet és flottakezelést kínáló Sixt leasing – Wallis Autópark-kezelő Kft. a bevételek 43 százalékát adta. Bár a gazdasági válság hatására az utolsó negyedévben az autókölcsönzés területén a növekedés üteme kissé lelassult, a tartós bérlet konstrukció népszerűsége folyamatosan emelkedett.

Autókölcsönzés – bővülő flotta, változatlan kihasználtság

A rövid és hosszabb távú bérleti konstrukciókat egyaránt kínáló Sixt rent a car - Wallis Autókölcsönző Kft. bevételei az elmúlt év során 32 százalékkal emelkedtek. Ennél is jelentősebb eredmény azonban az, hogy a vállalat gépjárműparkja 48 százalékkal bővült, miközben a kihasználtság változatlanul 70 százalék körül mozgott. Különösen figyelemre méltó, hogy megduplázódott a hosszú távú (28 naptól 13 hónapig terjedő) bérletbe kiadott gépkocsik darabszáma.
A rövid távú bérlés esetében a megrendelések 64 százalékát a külföldről, elsősorban Németországból és Izraelből érkező foglalások adták. Ugyanakkor az adatok alapján elmondható, hogy jelentősen, 33 százalékkal emelkedett a belföldi foglalások száma is. Mivel a vállalat a világ több mint 90 országában jelen lévő Sixt AG franchise partnere, így azok is le tudják foglalni autójukat a magyar ügyfélszolgálaton keresztül, akik külföldi tartózkodásuk idején közlekednének bérautóval. Ezt a szolgáltatást leginkább a Németországba utazók vették igénybe.

Tartós bérlet – emelkedő népszerűség

A Sixt Magyarország tartós bérleti üzletága 2007-ben önállósult Sixt leasing - Wallis Autópark-kezelő Kft. néven, emiatt a tartós bérletre vonatkozó 2008-as adatokat nem lehet a korábbiakkal összevetni. Az operatív lízing keretében igényelt autók száma ugyanakkor folyamatosan növekedett a tavalyi év során. Dévai Gábor, a Sixt Magyarország ügyvezetője megjegyezte, hogy ezt a tendenciát jelenleg is érzékelik: "A válság hatására a vállalatok a költséghatékony és kiszámítható pénzügyi alternatívákat keresik, a cégautókkal kapcsolatban pedig egyre többen ismerik fel, hogy a vásárlással szemben a tartós bérleti konstrukció a kedvezőbb megoldás. Többek között ezért emelkedett jelentősen a Sixthez érkező ajánlatkérések száma."

A Sixt leasing - Wallis Autópark-kezelő Kft. a tartós bérlet konstrukció mellett teljes körű flottakezelést is kínál. Ez azoknak a vállalatoknak jelent megoldást, amelyek a finanszírozást saját kézben kívánják tartani, ugyanakkor az autók kezelésében szeretnék növelni a költséghatékonyságot. A vállalat ezen a téren is jelentős tapasztalattal rendelkezik, hiszen a tartós bérletben lévő gépkocsik mellett további mintegy kétezer autó teljes körű flottakezelését látja el.

Díjnyertes eredmények

A Sixt Magyarország az utóbbi időben több elismerésben részesült kiemelkedő eredményeinek köszönhetően. A vállalat nyerte el a Wallis csoport Az Év Menedzsmentje díját, míg a Sixt leasing - Wallis Autópark-kezelő Kft. az akkor még 85 partnerországot számláló nemzetközi Sixt hálózat tagjai közül érdemelte ki a Leggyorsabban Fejlődő Sixt Leasing Partner címet. A Sixt Magyarország emellett 2008-ban megkapta a legpozitívabb hírnevű márkáknak odaítélt Superbrands minősítést is.

További információ: www.sixt.hu

2009.03.17. 14:36
osszesauto.hu