Autó-adatbázis

Wabard Biztosító Zrt.

Article title

Wabard Biztosító Zrt. néven új szereplője lesz a kötelező biztosítási piacnak. Az őszi kampányban a kötelező gépjármű-felelősségbiztosításra koncentrál a társaság, később azonban a casco és vagyonbiztosítási termékek is szerepelnek majd portfóliójukban

A PSZÁF-től a napokban engedélyt szerzett új biztosító egyik legnagyobb tulajdonosa Wáberer György vagyonkezelő cége, a VKH Kft. valamint az Arden Holding Zrt. A cég alaptőkéje 920 millió Ft, ami meghaladja a biztosítási törvényben előírt összeget. Az induló biztosító gyors kampányt indított, hogy minél szélesebb körben tájékoztassa a lakosságot az elérhetőségeiről.

A Wabard Biztosító Zrt. minden gépjárműkategória számára megfelelő biztosítást kínál. A vállalat mind a lakossági, mind a fuvarozói szegmensben komoly szerződéses állományra számít az idei kgfb szezonban. A fuvarozói-logisztikai piacon szerzett tapasztalatokat a társaság a tehergépkocsi és személybiztosítási biztosítási piacon kívánja kamatoztatni, ennek alapja egy 4200 kamiont kitevő, érdekeltségi körbe tartozó flottaállomány. Ezt a szerződéses állományt a társaság a piaci szereplőknek kidolgozott kedvező ajánlataival reméli tovább bővíteni. További bevételt vár a közúti személyszállítással foglalkozó társaságoktól, míg a lakossági gépjárművek piacán a néhány tízezres kötésszámot célozta meg az idei évben.

"A Wabard Biztosító Zrt.-nek versenyképes árai lesznek nemcsak a kötelező, de a casco biztosításban is." - nyilatkozta a vállalat vezérigazgatója, Nagy Imre - "Ez elsősorban a költséghatékony szervezeti modellnek köszönhető". A biztosító több csatornán érhető el, lehetővé téve ügyfelek számára a könnyebb tájékozódást. Az ügyfélszolgálati irodán kívül az interneten a www.wabard.hu honlapon és a 06/1 999 9999-es telefonszámon lesz elérhető a biztosító az ügyfelek számára. A társaság ajánlata megtalálható lesz a biztosításközvetítői piac összes jelentős szereplőjénél. Nagy Imre elmondta, a szerződéskötések túlnyomó része várhatóan az alkuszokon keresztül érkeznek majd be a biztosítóhoz.

"A Wabard Biztosító Zrt. a biztosítási piac egyik meghatározó szereplőjévé kíván válni. A hosszú távú szemlélet arra ösztönzi a Wabard Biztosító Zrt.-t, hogy minden hatósági és ügyfél igénynek maximálisan igyekezzen megfelelni. Az alapítók személye és a cég szakértői gárdája a garancia arra, hogy széleskörű tapasztalattal rendelkezik és mindenki számára megfelelő alternatívát nyújt a kötelező gépjármű-felelősségbiztosításban." - nyilatkozta Wáberer György, a társaság egyik tulajdonosa és igazgatósági tagja - "Az idei szezonban mintegy 2 milliárd forintos díjbevételt várunk, aminek köszönhetően már az indulása első évében sem lenne mínuszban a társaság. Nyereséget néhány éven belül prognosztizálunk, de egyelőre a kiszámítható, stabil működtetés biztosítása az elsőszámú célunk."

2009-es kötelezős díjak

A biztosító a termékeit első sorban az online piacon kívánja értékesíteni. Ajánlatai a nagycsaládosok, a közszférában dolgozók és a pályakezdők számára jelenthetnek jó alternatívát.

Kedvezmények I. (Csak személygépkocsik esetében alkalmazható, maximálisan adható kedvezmény 30%)

Online, Sms, Call Centeren való kötés esetén 10%

Gyermek kedvezmény: a szerződőnek van egy, 16. életévét be nem töltött gyermeke 20%

A szerződőnek van legalább kettő, 16. életévét be nem töltött gyermeke 25%

Pályakezdői kedvezmény: a szerződő 2006.01.01. után fejezte be közép- vagy felsőfokú tanulmányait, és a szerződéskötéskor munkaviszonyban áll 20%

Közszolgálati kedvezmény: a szerződő közszolgálati jogviszonyban áll 20%

Mozgáskorlátozott kedvezmény: a szerződő rendelkezik mozgáskorlátozott igazolvánnyal 10%

Kedvezmények II. (Maximálisan adható kedvezmény 10%)

Éves díjfizetés esetén 5%

Féléves díjfizetés esetén 3%

Csoportos díjbeszedés esetén 5%

Kalkulált ajánlatok példákon keresztül szemléltetve

1. Példa
40 éves
A00-ban van
budapesti
2 gyermeke van
1501-2000 ccm gépjármű
Interneten keresztül köt
Éves díj: 48.324

2. Példa
26 éves
A00-ban van
budapesti
pályakezdő
1151-1500 ccm gépjármű
Interneten keresztül köt
Éves díj: 49.428

A sajtótájékoztatón elhangzott leggyakoribb kérdések gyűjteménye, illetve az azokra adott válaszok a biztosítóval kapcsolatban

Ügyfélszolgálat
Piac legnagyobb call center szolgáltatójánál működik a Wabard telefonos ügyfélszolgálata. Az outsourcing modellben az ügyfélmegkeresések intenzitásváltozásához mind technikailag, mind emberi erőforrást tekintve rugalmasan tudnak alkalmazkodni. Interneten is elérhető az ügyfélszolgálat a www.wabard.hu címen, ahol online kötésekre és kárbejelentésre egyaránt lesz lehetőség. Aki személyesen intézné az ügyeit, a Szabadkikötő út 5-7 számon teheti ezt meg.

Kárrendezés
Olyan kárrendező irodákkal kötöttünk szerződést, akik már hosszú idő óta a piacon vannak, így felkészülten, tapasztalattal tudják a felmerülő igényeket kiszolgálni Magyarországon és nemzetközi viszonylatban is. A 278-3535-ös ügyfélszolgálati telefonszámon elérhető ez a szolgáltatásunk is. A kárrendezés gyors rugalmas intézése megköveteli, hogy szakszervizekkel is együttműködjünk az ország egész területén.

Díjajánlat flottáknak
Flották díjainál kockázat-elbírálás során döntünk a tényleges díjról. Kockázat elbírálási szabályzatunk alapján mérlegelünk minden esetben, hiszen minden ügyfél más –más kockázatot jelent, ami hangsúlyosan igaz a flottákra: például nem mindegy, hogy egy fuvarozó csak belföldön, vagy külföldön is szállít és hány gépjárművel teszi ezt. A 90-200 % tartománnyal annak a lehetőségét akarjuk biztosítani, hogy minden ügyfél a saját kockázatának megfelelő díjat fizethessen.

Viszontbiztosítás
Egy induló biztosítónál, a gépjárműbiztosításoknál kihagyhatatlan a magas kockázat miatt a viszontbiztosítás megléte, ez általános piaci gyakorlat, így ez alól a WABARD sem lesz kivétel. A viszontbiztosítás megkötése ugyanakkor nem előzhette meg a díjak meghirdetését, mert induló biztosítóról van szó, így erre a következő hetekben fog sor kerülni.

Speciális ajánlataink
A fuvarozóknak mint egyik elsődleges célpiacunknak komplett csomagot nyújtunk CMR és kezesi biztosítással. A tulajdonosi tapasztalatokat felhasználva ügyfélbarát feltételeket alakítottunk ki a CMR biztosításoknál, ami a piac egyik kuriózuma: lesz például aktív kárrendezés, vagyis a fuvarozó szerződő partnerünk helyett felvállaljuk, hogy a károsulttal közvetlenül felvesszük a kapcsolatot, és mentesítjük őt a szaktudást, nyelvismeretet és időt igénylő feladat alól. Flottáknál gépjármű-biztosítás tekintetében nemcsak a haszongépjárműveknek, hanem buszoknak és személygépjárműveknek is versenyképes, kockázatarányos díjakat kínálunk. A jelenlegi kgfb kampányban az egyéni ügyfeleink közül a nagycsaládosoknak, a közszférában dolgozóknak és a pályakezdőknek tudunk kiemelkedően kedvező éves díjat megállapítani.

2008.11.05. 12:55
osszesauto.hu