Autó-adatbázis

Shell V-Power Racing Autóversenyző-képző Akadémia

Article title

A világbajnok Shell V-Power Racing üzemanyag a Shell és a Ferrari közös fejlesztése. Ebből kell augusztus 15-ig minimum 10 litert tankolnunk egy Shell kútnál és ha szerencsénk van, akkor azon 50 vásárló közt leszünk, akik részt vehetnek a Shell V-Power Racing Autóversenyző-képző Akadémián.

A Shell 1999-ben mutatta be a 95-ös oktánszámú V-Powert, majd 2003 áprilisától egy új adalékcsomaggal látta el az üzemanyagot. A V-Power nagyon népszerű a vásárlók körében: minden hatodik benzint tankoló autós ezt választja.

A Shell V-Power Racing 99-es oktánszámú üzemanyagot 2000-ben vezette be a magyar piacon a vállalat. Ez az üzemanyag a legújabb Shell Forma-1 fejlesztéseinek és a Ferrarival folytatott sikeres együttműködés eredménye. A terméket egy németországi Shell olajfinomítóban gyártják, és 2004. áprilisától 100-as oktánszámmal kerül forgalomba.

Ebből kell augusztus 15-ig minimum 10 litert tankolnunk egy Shell kútnál és ha szerencsénk van, akkor azon 50 vásárló közt leszünk, akik részt vehetnek a Shell V-Power Racing Autóversenyző-képző Akadémián, ahol majd gyakorlati képzést kapunk gokarttal, Opel Astra és Renault Clio versenyautókkal szakemberek és versenyzők tanácsaival támogatva. Sőt, a legjobb teljesítményt elérő versenyző indulhat a Shell V-Power Racing Renault Clio Kupa zárófutamán, ami minden bizonnyal felejthetetlen élmény lesz.

Ebből az Autóversenyző-képző Akadémiából kaphattak ízelítőt a hazi újságírók a Zengő Motorsport által, Örkény mellett az Euroringen. Kaptunk elméleti oktatást, kipróbálhattunk néhány szimulátort, volt gokart időmérő és verseny, vezethettük az Opel Astrákat és Renault Clio-kat a versenypályán, majd következett a legérdekesebb része a napnak, élményautózás a Clioval és a Zengő Motorsport új Seat Leon versenyautójával igazi versenyzők mellett ülve.

Bár a Leon volt a rendezvény legerősebb autója, mégis Wéber Gábor által bemutatott - autót nem kímélő - versenykörök voltak számunkra a legizgalmasabb pillanatok.

Az akadémia profi módon zajlik, nagyon sokat lehet tanulni és felejthetetlen élmény, mindenkinek csak ajánlani tudom.

Mivel a gokart versenyen nekem sikerült a legjobb eredményt elérnem, azzal a díjjal ajándékoztak meg, hogy indulhatok ősszel a Clio Kupa zárófutamán a Hungaroringen. A felkészítésről és a versenyről részletesen beszámolok majd.

2006.07.24. 12:55
osszesauto.hu