Autó-adatbázis

Erdei Tamás: A huszonnegyedik órában van az autólízing szakma

Article title

"A szektorban a mostani hallatlan piaci verseny megköveteli, hogy bizonyos korlátokat állítsanak a piaci szereplők" - mondta Erdei Tamás, az MKB Bank elnök-vezérigazgatója és a Magyar Bankszövetség elnöke a múlt héten. Az MKB-Euroleasing hagyományteremtő lízingszakmai rendezvényén Erdei kiemelte: mindenfajta önkorlátozás és regulátori szabályozás nélkül olyan kockázatokba kergethetik magukat a piaci szereplők, amelyeknek nagyon súlyos következményeik lehetnek - a lízingcégekre és az ügyfelekre egyaránt. A gépkocsik finanszírozhatóságának lelassulására számít, amennyiben a válság kiteljesedik s eléri a bankokat és a kereskedőket.

Ha nem lép időben a szakma, s nem teremti meg az önszabályozás lehetőségét, a probléma nagyon komoly következményekkel járhat - fejtette ki Erdei. Szerencsére már kormányzati szinten és a szakmai szervezeteknél is elkezdődött a megoldási lehetőségek számba vétele - tette hozzá.

Erdei Tamás a veszélyek elhárításának két lehetőségére hívta fel a figyelmet előadásában: jobbik alternatívának a szakmai önszabályozást említette, ám amennyiben a szakma nem képes ezt megtenni s betartani, akkor erős állami szabályozásra van szükség. A lízingszakma a huszonnegyedik órában van, azonnal cselekedni kell - zárta előadását Erdei Tamás.

Az MKB-Euroleasing első, hagyományteremtő szándékkal szervezett egész napos szakmai rendezvényén mintegy 40 partner vett részt. Az eseményen a lízingcég tulajdonosai, vezetői is megjelentek.

2008.03.27. 14:00
osszesauto.hu