Autó-adatbázis

A Pappas Auto és a Liebherr Magyarországon kezdi Roadshow-ját

Article title

Mindent egy kézből: három Mercedes-Benz Transzporter,- és három tehergépkocsi-sorozattal az építőipar számára a Pappas Auto kínálja a legszélesebb gépjárműspektrumot a versenymezőnyben. Ez adja az alapot a Pappas Auto és a Liebherr, mint az építőipari gépek világszerte legátfogóbb programjával rendelkező vállalat közötti együttműködésnek. A Pappas Auto és a Liebherr egy Magyarországot, Csehországot és Ausztriát átszelő Roadshow keretében mutatja be termékeinek teljesítőképességét az építőiparban, helyi rendezvényeken keresztül.

A rendezvénysorozat első állomása a Budapest közeli Bugyi lesz, az időpont 2006. március 24. és 25. A Pappas Auto ügyfelei a tesztterepen dinamikus gépjármű-bemutató részesei lehetnek. Ezen kívül lehetőség nyílik a Mercedes-Benz haszongépjárműveinek és személygépkocsi modelljeinek, mint pl. a G-osztály vagy az M-osztály, helyszínen történő tesztelésére.

Pappas Auto Magyarország Kft.
A Pappas Auto Magyarország Kft. a Pappas Csoport tagja, így az autóágazatban a legnagyobb kereskedelmi vállalatok közé tartozik Ausztriában, Magyarországon és Németországban. A személygépkocsikhoz és használt autókhoz kapcsolódó első osztályú márkatermékek kínálatán, valamint a hozzájuk tartozó szervizen és szolgáltatásokon túl, a Pappas Auto a haszongépjárművek terén is megbízható és kompetens partner.

Öt telephely
A Pappas Auto Magyarország Kft-hez Magyarországon ma öt saját Mercedes-Benz, smart, Chrysler és Jeep márkakereskedő és márkaszerviz tartozik:

- két telephely Budapesten, a Kárpát utcában és a Hunyadi János úton található, ahol Kelet-Európa legnagyobb haszongépjármű központja került kialakításra új és használt gépjárművek számára,

- a székesfehérvári telephely Mercedes-Benz járművek értékesítésére és szervizelésére jött létre,

- a pécsi telephely új és használt személyautók, valamint Jahreswagen-ek és használt haszongépjárművek központjaként működik, és

- végül a legfiatalabb tag a szegedi telephely, amely 2005-ben csatlakozott a Pappas Csoporthoz.

A telephelyek bővítésével kapcsolatos beruházások már javában folynak, ezen kívül tervezzük új telephelyek létrehozását is.

Négy márka értékesítése
Kezdetben a Pappas Csoporthoz tartozó vállalkozás hatásköre csak a Mercedes-Benz gépjárművek importjára terjedt ki. Az évek során a Pappas Auto ezt négy márka forgalmazására bővítette, először a smart, majd a Chrysler és a Jeep épült be az értékesítési- és szervizportfolióba.
Ma már közel 400 kiválóan képzett szakember dolgozik Magyarországon a vállalati csoport tagjaként.

Pappas haszongépjárművek: Transzporter, teherautó és Unimog
A Pappas Auto haszongépjármű kínálata jelentős. Teljes körű Transzporter programját a vállalat iparszerű használathoz kínálja, amely magában foglalja a most még változatosabb Vito-t, a Sprinter-t és a Vario-t, összkerékhajtásos változatban is. A tehergépkocsi-ágazat felé támasztott, egyre jobban szakosodó igényeknek ugyancsak megfelel a Pappas Auto; kínálatában megtalálható az Atego, valamint az Axor és az Actros.
A haszongépjármű-palettát az Unimog teszi teljessé, amelyet rugalmassága és robusztussága miatt főleg az útfenntartásban, az iparban, az építőiparban vagy a tűzoltóságnál hasznosítanak.

Transzporter sorozatok az építkezések számára
Akár a szállodaipar, akár a vendéglátás vagy az építőipar, akár energia-ellátó vagy erdészet: sok ágazatban a munkahely a hegyekben valamint távol az országúttól található és sokszor kedvezőtlen viszonyok között is oda kell érni.

Vito 4x4
Ezt teszi lehetővé az új öszkerékhajtású Mercedes-Benz Vito 4x4. Világbemutatója Amsterdamban a RAI vásáron volt, Magyarországon 2006. februártól kapható A kompakt transzportert kényelmes méretei, kiemelkedő menetteljesítménye és fordulékonysága jellemzik, párosulva egy terepjáró kapaszkodóképességével. A Vito 4x4 az összes hosszúság- és karosszéria-változatban rendelkezésre áll.

Sprinter
A Mercedes-Benz Sprinter immár 10 éve mérce a piac ezen szegmensében, és Európában rég a "Sprinter-kategóriává" fejlődött ki. A közel 1,3 millió értékesített darabbal a Sprinter piacvezető Európában a "Large Vans" kategóriában. Idén ősszel startol az új Sprinter, újabb mércéket felállítva. Megkapó formatervezése ideálisan párosítja a formát és a funkciót, valamint kíváncsiságot ébreszt az innovatív és az alkalmazás-orientált technika iránt. Az alábbiakban néhány jellemző az új Sprinterrel kapcsolatban, melynek magyar piaci bevezetése 2006. szeptember végén történik.

- Számos karosszéria-változat, motorváltozatok 190 kW-ig (258 LE)

- ADAPTIVE ESP kibővített funkciókkal az összes modellhez

- Példaszerű szériafelszereltség, egyedi extrák

- Új: V6-dízel, V6-benzin, Bi-Xenon-világítás, Supersingle-gumiabroncsok, Keyless Entry & Slide

Axor és Actros tehergépkocsi-változatok sokszínűsége építkezéseken történő alkalmazáshoz
A gyártási sorozatok szerkezetének megújítása és az átfogó átalakítás után újszerű az építőipari gépjárművek kínálatában a 7,5 tonnától 16 tonna összsúlyig terjedő Mercedes-Benz Atego, valamint a közepes nehézségű építkezések esetén használható Mercedes-Benz Axor. Legyen szó akár a legnehezebb építőipari alkalmazásról, mindkét sorozat kibővített kínálattal, valamint az igényeknek megfelelő új belsővel és külsővel várja a bevetést.
A Mercedes-Benz kínálatában változatlanul szerepel az Actros, minden nehéz építőipari alkalmazáshoz, nehézgép szállítás céljára akár 250 tonna szerelvény össztömegig, illetve nagyméretű betonpumpát igénylő felhasználásokhoz. Az építőiparban szinte nincs olyan munkaterület, amit Mercedes-Benz tehergépkocsikkal vagy nyerges vontatókkal ne lehetne gazdaságosan elvégezni.
A gépkocsifajták tekintetében a tehergépkocsi-karosszériától a billenőn keresztül egészen a nyerges vontatóig ill. a speciális futóműig hiánytalanul megtalálható minden. Hajtás tekintetében is a hátsótengely-hajtású kéttengelyes "utcai-4x2" változattól a túlterhelhető négytengelyes nyolckerék- ill. kerékpárhajtású "Off-Road-8x8" billenőplatósig minden elképzelhető és ésszerű hajtásforma megtalálható a Wörth-i gyár Mercedes-Benz ajánlatában, minden ésszerű tengelytávban.

Unimog: oda, ahol a többiek már feladták
Távol minden országúttól és ösvénytől lévő munkaterepre, úttalan- utakra fejlesztette ki a Mercedes-Benz rendkívüli terepjáró képességű Unimog-sorozatát, mely az U 3000, U 4000 és U 5000 típusokból áll, és 2002. augusztus vége óta az új Unimog gyártási helyén, a németországi Wörth-i gyárban készül. Ezen sorozat gépjárművei a 2002. közepéig Gaggenauban gyártott U 1550 L, U 2150 L és U 2450 L alvázú nehéz Unimog sorozat közvetlen utódai. Kiemelkedő terepmozgékonyságának köszönhetően az U 3000-től az U 5000 típusig terjedő Unimog-sorozat a legnehezebb terepeken vagy a nemzetközi biztonság területén tesz jó szolgálatot, eredeti rendeltetésének megfelelően. Az U 3000 - U 5000 típusú Unimog terepjárók ötvözik a hagyományos Unimog-tulajdonságokat, úgymint tartósság, robusztusság, megbízhatóság, hosszú élettartam és a már szinte legendás összkerékhajtás-koncepció, a legmodernebb motor- és sebességváltó-technológiával, valamint a magas színvonalú ergonómiával. A gépjárművek nagyfokú megbízhatóságuknak köszönhetően még inkább hozzájárulnak a jobb gazdaságossághoz, csökkentett karbantartási költségeikkel és magas újraértékesítési értékükkel.

Széleskörű szolgáltatások a haszongépjármű-ágazatban
A Pappas Auto haszonégpjármű-központjaiban minden építési helyzetre teljes körű technikai megoldást és a Pappas alkalmazottakon keresztül minden igényt kielégítő ügyfélkezelést kínál: szakszerű tanácsadást a gépkocsi beszerzés, a Mercedes-Benz CharterWay-en keresztül szolgáltatott gépkocsipark-management, használt gépkocsi-értékesítés tekintetében, egészen a különböző pénzügyi szolgáltatásokig, mint lízing, biztosítás, karbantartási szerződés, vásárlás vagy bérleti szerződés.

NGC- használt haszongépjárművek kereskedői hálózata
A használt Transporter-ek és tehergépkocsik esetében a használt haszongépjármű centrumok NGC néven ismert hálózata Budapesttől Pécsen keresztül egészen Szegedig terjed. "A haszongépjárművek rendkívül nagy választékával rendelkezünk minden méretben és felszereltségben. Ezen felül igen kiterjedt partneri hálózatra is támaszkodhatunk, így gyakorlatilag minden gépjárművel kapcsolatos kívánság teljesíthető", mondja Friedrich Lixl, a Pappas Auto ügyvezető igazgatója.

Klasszisokkal vezet
A Pappas Auto vállalati vezérmotívuma, a "Klasszisokkal vezet", a négy márka kitűnő tulajdonságaira épül, és az egyedi ügyféligényekhez igazodik. A Pappas Auto filozófiája a folyamatos változás és fejlesztés, mivel csak az innovatív vállalkozások maradhatnak talpon a versenyben. Ez nem jelent mást, mint új szolgáltatások és szervizcsomagok folyamatos fejlesztését, egyedi ajánlatok összeállítását az ügyfélszolgálat és a pénzügyi szolgáltatások terén, valamint a belső vállalati folyamatok állandó optimalizálását és azok ügyféligény szerinti alakítását.

Magas szintű képzés és felemelkedési esélyekA vállalati kultúrának megfelelően a Pappas Auto különösen nagy hangsúlyt fektet a magasan képzett munkatársak célirányos támogatására. Az összes Pappas-értékesítő minősítést kap (egész Európában egyedülállóan a Mercedes-Benz-nél), a teljes értékesítő csapat része a DaimlerChrysler AG egész Európára kiterjedő tréningprogramjának. Ez az ügyfél számára a gyakorlatban megtapasztalható kompetenciát, a tanácsadásban pedig megalapozott tudást és ismereteket jelent minden új gépkocsi tekintetében.

Az egyes rendezvényekkel kapcsolatban bővebb információ található az alábbi web-oldalon: http://www.pappas.hu

2006.02.15. 12:15
osszesauto.hu