Autó-adatbázis

Autós hírek

Toyota GR HV Sports Concept: hibrid GT86

A Toyota a Tokyo Motor Show-n, október 25-én lerántja a leplet egy új hibrid sportkocsiról, a GR HV Sports-ról – itt láthatóak az első hivatalos képek.

Leleplezték az új Century-t

Az új modell hibrid hajtású, 5 literes V8-as közvetlen befecskendezésű motorral és nikkel-metál-hidrid akkumulátorral, amely az elektromos motorokat hajtja.

2017-es Audi A6 2.0T: korosodik, de még mindig nyerő

Az Audi díjnyertes középkategóriás szedánja nemcsak jól felszerelt, de a külsejével is hódít

Forza Motorsport 7 - Elképesztő látvány

Általában, ha már pénzt adunk ki egy játékért, legtöbben játszani is akarunk vele. Azonban, a történelem folyamán először, a Forza Motorsport 7 esetében már az is elég, ha csak nézhetjük.

Erősödik a hibrid vonal a 2018-as BMW 7 ráncfelvarrásnál

Az apróbb frissítések és technológiai fejlesztések mellett a hab a tortán az egyre növekvő mértékű hibridizáció lesz; ebben nagy szerepet játszik a kínai törvényhozás

II. NAT (NAT 2K17) - Német Autók Találkozója 2017

Az év utolsó legnagyobb autós rendezvénye a Német Autós Találkozó a Főparkban!

AUTÓTECHNIKA - AUTODIGA 2017

A következő AUTÓTECHNIKA - AUTODIGA 2017. október 18-21. között kerül megrendezésre a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpontban!

Minden 4. eladott új abroncs dél-koreai volt idén nyáron

Átlagosan 68 ezer forintot költött új nyári gumi vásárlására a magyar autós idén, a legjobban a dél-koreai márkák fogytak. Az Automax elemzése szerint tavalyhoz képest 10 százalékkal bővült az eladás, ami egyben balesetmentesebb közlekedést hozhat: a gépjármű-tulajdonosok már nem várják meg, hogy tükörsima legyen az abroncs, akkor cserélnek, amikor az szükségessé válik.

Új logisztikai központot nyitott a PHOENIX CONTACT

Az elmúlt évek jelentős bővülése okán új logisztikai központot nyitott Budaörsön a Phoenix Contact magyarországi képviselete. A közel 1 millió eurós beruházás eredményeként az ipari elektrotechnikai és automatizálási termékek 70 százalékát 24 órán belül képes szállítani a vállalat.

A magyarok fele még nem tudja, mit csinál pünkösdkor

A pünkösdi hosszú hétvégére minden harmadik magyar tervez utazást, az Oszkár.com Telekocsi felmérése szerint ugyanakkor sokan majd csak az utolsó pillanatban döntenek a programjukról. A legtöbben Budapestről indulnak, és várhatóan Miskolc, Pécs és Nyíregyháza felé veszik az irányt. Az utazni indulók sem szánnak sokat az ünnepekre, fejenként mindössze 20 ezer forintból szeretnénk kihozni a hétvégét.

Már kapható a „csináld magad” elektromos autótöltő

Némi műszaki vénával megáldva akár 30 perc alatt önállóan is összeszerelhető az az elektromos autók töltésére alkalmas állomás, melyet a Phoenix Contact egy május végi konferencián mutat be Magyarországon. A „csináld magad” rendszer megoldás lehet akár otthonra, de szállodák, irodaházak, sportlétesítmények vagy hagyományos benzinkutak számára is, ahol időszerű a parkoló e-töltővel történő felvértezése.

Megtriplázza az autós forgalmat a húsvéti hétvége

Előreláthatóan háromszorosára nő az autós forgalom a húsvéti ünnepek alatt egy átlagos hétvégéhez képest – derül ki az Oszkár.com Telekocsi foglalási adataiból. A legtöbben már csütörtökön elhagyják a fővárost, Pécs, Miskolc és Nyíregyháza irányába az M6-os, M3-as autópályán várható a legnagyobb tumultus. A locsolkodási időszakban a megnövekedett forgalom mellett a pityókás vezetőkre is érdemes odafigyelni: az ORFK adatai szerint minden tizedik balesetet ittas személy okoz.

Prémium márka = szabálytalankodás? Hazai autós szabálytalanságok toplista

A szemetelés, a követési távolság figyelmen kívül hagyása, a jobbra tartás elmulasztása, illetve az index mellőzése a legjellemzőbb látható szabálytalanságok a hazai autósok szerint, derült ki az Automax által közel 3000 autós körében végzett kutatásból. Mindezek alapján nem meglepő, hogy a válaszadók több mint 40 százaléka úgy látja, a sofőröknek javára válna, ha időközönként újra kellene vizsgázniuk a KRESZ-ből. A megkérdezettek egyébként sorrendben a BMW, Audi, Suzuki, Mercedes, illetve Volkswagen márkájú járművek vezetőit gondolják a leginkább szabálytalankodóknak.

HAMANN TYCOON

A HAMANN Motorsport megalkotta a BMW E71-es X6 kiegészítő csomagját - a TYCOON kit-et.

INFINITI G37

Hosszú éveken keresztül egyetlen fontos összetevőre volt szükség egy sikeres négyajtós sportsedan gyártásához: egy német márka emblémájára a csomagtartófedélen. De úgy tűnik, hogy ez megváltozik... az Infiniti G37 készen áll arra, hogy felkavarja a piaci állóvizet.

A Sixt a világ legjobb autókölcsönzője

A világszerte 4,5 millió emberhez eljutó Travel + Leisure magazin olvasói a Sixtet választották a világ legjobb autókölcsönzőjének. A szavazás során többek között a flotta összetételét, valamint a szolgáltatás minőségét értékelték. A vállalat a rangos felmérésen három helyet javított tavalyi eredményéhez képest.

A tartós bérletnek kedvezhet a válság

Jelentősen növelte bevételeit a Sixt Magyarország a 2008-as évben. Míg az autókölcsönzés területén az év utolsó negyedévében kis mértékben érződött a válság hatása, a recesszió a tartós bérlet népszerűségének növekedését eredményezte.

Bérautó-foglalás okostelefonon

Okostelefon segítségével ezentúl a világon bárhol lehet autót bérelni a Sixt AG legújabb fejlesztésének köszönhetően. A hazánkban is jelen lévő vállalat az autókölcsönzők közül elsőként biztosít lehetőséget arra, hogy ügyfelei iPhone-on keresztül foglaljanak gépkocsit.

Budapest Bamako 2009 Programok

Autó, motor, kamion bemutató. Az induló csapatok legérdekesebb járművei. Villám Géza Peugeot 504-ese, a Travel Channel meglepetés autói, tűzoltó autók, Fábry Sándor mentűautója és még sok más gépcsoda.

Morgan luxusautók a Budapest Fashion Weeken

Morgan luxusautókat tekinthetnek meg élőben, akik ellátogatnak a Budapest Fashion Weekre a VAM Design Centerbe.

Ítélt a nép. Kutatás segít a kötelezőbiztosítás-váltásban

A biztosítással rendelkező hazai lakosság véleménye alapján a magyar piacon működő valamennyi biztosítótársaság jól szerepelt a PBA Praeventio Biztosítási Alkusz Kft. által kezdeményezett, reprezentatív kutatásban. A több kategória segítségével minősített biztosítók közül az élen szerepelt a Signal Biztosító, az Allianz, az Axa és az EUB a kötelező felelősségbiztosítást, a Cascót, a lakás- és utasbiztosítási módozatokat vizsgálva. Az ügyfelekért az év utolsó két hónapjában folytatott élesedő biztosítói versenyben segítséget nyújt az embereknek ez a kutatás - mondta Lantos Lóránt, a PBA Praeventio Biztosítási Alkusz Kft. On-line üzletágának vezetője, biztosítási szakértő.

Wabard Biztosító Zrt.

Wabard Biztosító Zrt. néven új szereplője lesz a kötelező biztosítási piacnak. Az őszi kampányban a kötelező gépjármű-felelősségbiztosításra koncentrál a társaság, később azonban a casco és vagyonbiztosítási termékek is szerepelnek majd portfóliójukban

Ítél a nép

Nagyszabású kutatást indított útjára szeptemberben "A nagy népítélet" elnevezéssel a PBA Praeventio Biztosítási Alkusz Kft. Az egyik legnagyobb hazai biztosítási alkuszcég október 15-ig tartó kutatásában az ügyfelek a magyar piacon működő valamennyi biztosítóról véleményt mondhatnak. Az online kérdőív négyféle termékhez kapcsolódik: a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás, a Casco biztosítás, a lakás- és az utasbiztosítás szerepel a kutatásban. A PBA Praeventio szakértői az előbbi termékeket forgalmazó biztosítókról akarják kideríteni, mennyire elégedettek velük ügyfeleik. A kérdőívben a társaságok személyes-, telefonos-, internetes ügyfélszolgálatáról, a postai úton elküldött dokumentumok célba érkezésének pontosságáról, a szolgáltatás ár/érték arányáról voksolhatnak az emberek. A kutatás sarokpontja a biztosítók kárrendezési folyamatának értékelése, elsősorban a kár megtérítésének gyorsaságával, az ügyintéző munkájának szakmai színvonalával és segítőkészségével összefüggésben.

Konferencia az autóhitel-csalások ellen

A gépjármű-finanszírozással összefüggő csalások száma az utóbbi négy évben rohamosan növekedett - derült ki azon a szakmai konferencián, amelyet a Magyar Bűnüldözők Szakmai Egyesülete rendezett, az MKB-Euroleasing és a Budapest Autó támogatásával. A Teve utcai rendőrségi központban megtartott, múlt heti előadássorozaton a felszólalók a gépjármű-finanszírozással kapcsolatos bűncselekmények visszaszorítására tettek javaslatokat.

Augusztus végén indul a Kaukázus Rali

11 ország, 6,000 kilométer, 17 nap - autós túlélő túra hegyi utakon, egykori és jelenlegi háborús zónákon keresztül.

HTW TEAM

A HTW Team tagjai összedugták a fejüket, hogy bebizonyítsák, hogy 4-5 nap alatt is lehet építeni... úgynevezett... tuning autót. Ennek örömére megépítették, Magyarország első csocsó autóját...

Erdei Tamás: A huszonnegyedik órában van az autólízing szakma

"A szektorban a mostani hallatlan piaci verseny megköveteli, hogy bizonyos korlátokat állítsanak a piaci szereplők" - mondta Erdei Tamás, az MKB Bank elnök-vezérigazgatója és a Magyar Bankszövetség elnöke a múlt héten. Az MKB-Euroleasing hagyományteremtő lízingszakmai rendezvényén Erdei kiemelte: mindenfajta önkorlátozás és regulátori szabályozás nélkül olyan kockázatokba kergethetik magukat a piaci szereplők, amelyeknek nagyon súlyos következményeik lehetnek - a lízingcégekre és az ügyfelekre egyaránt. A gépkocsik finanszírozhatóságának lelassulására számít, amennyiben a válság kiteljesedik s eléri a bankokat és a kereskedőket.

Budapest - Bamako 2009

A pletykákkal ellentétben, 2009-ben ismét Budapestről rajtol, a ma már a Dakar egyetlen szellemi örököseként emlegetett, Budapest - Bamako. A 2009-es futam nagyobb és összetettebb lesz, mint valaha. Eddigi történetében először, két külön útvonalon halad majd a sivatagi show. "A túra kategóriában indulók könnyebb és pihentetőbb szakaszokra vágytak, a versenyzők pedig egyre keményebb kihívásra éheznek." - nyilatkozta a futam fővédnöke, Villám Géza. A túra kategóriában is hosszúak lesznek az etapok, de sokkal jobb minőségű utakon halad majd a mezőny. Marokkó nevezetességeit, Casablancát, Marakest és Tangert is érinti majd a 300 túrázó.

Növekszik a Sixt Magyarország

A Sixt 2007-ben újabb márkákkal bővítette flottáját, valamint megerősítette internetes jelenlétét. A 2006-ban elindult leasing üzletág sikereit pedig jól mutatja, hogy a magyarországi képviselet elnyerte Leggyorsabban Fejlődő Sixt Leasing Partner díjat.

150 csapat, több mint 400 induló az idei Budapest-Bamakón

Budapest, 2008. január 10. - Szombat reggel 7.30 órakor a Parlament elől rajtol a 3. Budapest-Bamako mezőnye. A két éve először megrendezett futam olyan népszerűvé vált, hogy az idén több mint 150 csapat közel 400 versenyzője áll rajthoz, a "fapados Dakar"-nak is nevezett jótékonysági száguldáson.

Várják a Dakar magyar indulóit a Budapest-Bamako Rallyn

A Budapest-Bamako Rally szervezői szívesen látják a ma délben lefújt Dakar Rally magyar indulóit. A biztonsági okokból ma délben lemondott Dakar Lisszabonban tartózkodó indulói január 15-én Almeriában csatlakozhatnak a Budapest-Bamako mezőnyéhez.

I. HTW Tuning Parti a STUDIO-ban!

20 különlegesen megépített autó, dj-k, break show, beat box show, jó hangulat. Bemutatkozik a HTW Tuning Magazin csapata.

Nevet vált az MKB-Eurocredit Zrt.

Nevet vált az MKB-Euroleasing gépjármű-finanszírozási társasága. A szervezet neve MKB-Eurocredit Zrt-ről MKB-Euroleasing Autóhitel Kereskedelmi és Szolgáltató Zrt-re módosul.

Sixt: Élen az innovációban

Az elmúlt évben a Sixt Magyarország számos más új szolgáltatás bevezetése mellett létrehozta tartósbérleti üzletágát, és megkezdte vidéki partnerhálózatának kiépítését. Az autókölcsönző stratégiájának eredményességét igazolja, hogy az előző évhez képest jelentős árbevétel-növekedést ért el.

Shell V-Power Racing Autóversenyző-képző Akadémia

A világbajnok Shell V-Power Racing üzemanyag a Shell és a Ferrari közös fejlesztése. Ebből kell augusztus 15-ig minimum 10 litert tankolnunk egy Shell kútnál és ha szerencsénk van, akkor azon 50 vásárló közt leszünk, akik részt vehetnek a Shell V-Power Racing Autóversenyző-képző Akadémián.

Benzinkútról egyenesen a versenypályára

2006. július 1-jén Tankoljon Ferrari üzemanyagot! elnevezéssel új akció indul a Shell töltőállomásokon. A nyereményjáték során minden – legalább 10 liter V-Power Racing üzemanyagot tankoló – vásárló promóciós szelvényt kap. Az akcióbanvaló részvételhez a szelvényen található kódot kell SMS-ben elküldeni a megadott alapdíjas telefonszámra. A kód elküldése után a vásárló válasz SMS-t kap, amelyből megtudhatja, hogy nyert-e.

Új üzemanyag-takarékossági Guinness-rekord

2006. április 4-én John és Helen Taylor 78 nap folyamatos autózást követően megérkezik Londonba, és ezzel véget ér a Shell Üzemanyag-takarékossági Világrekord-kísérlet. A motor leállításával, az embert próbáló kísérlet befejeztével, a Shell-lel együtt új Guinness világrekordot állítanak fel: egy átlagos autóval, a legkevesebb üzemanyag felhasználással járó világkörüli út rekordját, mindössze 24 tanknyi Shell benzin – az új Üzemanyag-hatékony Formula – felhasználásával

Mitsubishi EVO IX

Szerkesztőségünk kipróbálhatta az Új Mitsubishi EVO IX-est a Hungaroringen szervezett sajtótájékoztatóval egybekötött tesztvezetésen. Az élmény gyomrot szorongató volt...

Shell V-Power Diesel

Történelmi jelentőségű eredmény született a motorsportban tegnap: első alkalommal nyerte meg dízelüzemű sportautó a megbízhatósági világversenyt. A Shell V-Power Diesel üzemanyaggal hajtott Audi R10 TDI elsöprő győzelmet aratott Floridában a 12 órás sebringi futamon.

Shell V-Power Diesel

Egyre fokozódik az izgalom és várakozás a héten, amely a Shell V-Power Diesel versenyüzemanyaggal hajtott forradalmi Audi R10-es autók megérkezését kíséri a Floridában lévő sebringi versenypályára. Az autó hétvégén debütál a versenyen, a régóta várt amerikai Le Mans sorozat első állomásán.

Bemutatkozik a Shell V-Power diesel versenyüzemanyag

Ezen a hétvégén mérföldkőhöz érkezik az autósport: a Shell V-Power Diesel versenyüzemanyaggal hajtott Audi R10 legelső versenyén a benzinnel hajtott versenyautók legjavával veszi fel a versenyt.

40 vagy annál kevesebb tankolás

A rekorddöntő házaspár, John és Helen Taylor sikeresen teljesíti a legújabb, Shell üzemanyag-gazdaságossági világrekord néven ismert Guinness Világrekord-kísérletét.

A Pappas Auto és a Liebherr Magyarországon kezdi Roadshow-ját

Mindent egy kézből: három Mercedes-Benz Transzporter,- és három tehergépkocsi-sorozattal az építőipar számára a Pappas Auto kínálja a legszélesebb gépjárműspektrumot a versenymezőnyben. Ez adja az alapot a Pappas Auto és a Liebherr, mint az építőipari gépek világszerte legátfogóbb programjával rendelkező vállalat közötti együttműködésnek. A Pappas Auto és a Liebherr egy Magyarországot, Csehországot és Ausztriát átszelő Roadshow keretében mutatja be termékeinek teljesítőképességét az építőiparban, helyi rendezvényeken keresztül.

Forma-1

Szeretnéd tudni a nagy kavarások és találgatások után, hogy melyik versenyző melyik csapatnál versenyez 2006-ban?

Pappas Autó

2005 szeptemberétől a Pappas Csoport a gépjármű-értékesítés új fejezetét nyitja meg Magyarországon. A cég a közelmúltban a Mercedes-Benz és a Smart mellett a Chrysler és a Jeep forgalmazását és szervizelését is megkezdte. Ennek következtében névváltoztatásra is sor kerül: szeptember 1-jétől az eddig MB-AUTO néven működő vállalat Pappas Auto néven folytatja tevékenységét.

Változik a Forma-1!

A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) nagy módosításokat szeretne a Forma-1 szebályzatában. Azonos motorvezérlő elektronikát, azonos váltókat, azonos gumikat minden csapat számára.

A Bajnok visszatért!

Fél éves szünet után valószínűleg már sokan várták, hogy beinduljon végre a rali szezon Magyarországon is. A várakozást nem csak az eltelt idő, hanem az időközben felröppent hírek is erősítették, soha ilyen népes nem volt még a csúcsot jelentő WRC kategória. Az utóbbi 10 év összes abszolút bajnoka leadta nevezését és több más kategóriában győztes pilóta is feljebb lépett, így esélyessé vált akár egy jó abszolút eredményre is.

Ki hol lesz 2005-ben a Forma-1-ben?

Ki vezeti a Williams-BMW-t 2005-ben? Lesz helye Baumgartner Zsoltnak? Kik lesznek a Jordan pilótái? Most mindenre választ kaphatsz.

Race Of Champions

Bár a nagy összecsapást Sebastien Loeb és Michael Schumacher között az utóbbi nyerte, a németek mégis kiestek és a francia csapat, vagyis Sébastien Loeb és Jean Alesi nyerte a 2004-es Race Of Champions gálát.

Megjelent az új M5-ös BMW!

Megérkezett a csodaszép új (E60) M5-ös BMW, amely rengeteg érdekes megoldást tartalmaz azoknak akik szeretik a száguldást.

Mazda hírek

A Mazda kiváló eredményekkel átvette a vezető helyet az ADAC Auto MaxX 2004-es meghibásodási statisztikáján. A Mazda modelljei még hatévesen is kiváló értékeket produkáltak.

Baumgartner Zsolt pontot szerzett

A hétvégén Baumgartner Zsolt a nyolcadik helyen ért célba, így megszerezte a minardi csapat első pontját.

Lassan itt az új Opel Astra!

A kínálat az 1.4 literes 90 lóerős Twinport motorral szerelt 3.699.000 Ft-os változattól a kétliteres 170 lóerős 6.439.000 Ft-os csúcsmodellig terjed.

Hétvégén új helyszínen a Forma1!

Közép-Kelet első nagydíja a Bahreini GP hétvégén kerül megrendezésre. A pilótáknak is új pálya új színt hozhat a Forma1-be.

Elkészült az új Skoda Octavia!

Az 1.4-estől egészen 2.0-ig terjed a motorválaszték, amely 4 benzinest és 2 dízelt tartalmaz. A designmódosítás is ráfért már a közepes Skodára.

Barcelonában bemutatták az új BAR-t

Barcelonában bemutatták az új BAR Hondát. David Richards dobogós helyet vár.

Bemutatkozott az idei Ferrari

Bemutatták a ferrari idei versenygépét, amely külsőleg semmi újítással nem szolgál.

Új BMW WilliamsF1

2004 január 5-én a BMW WilliamsF1 Valenciában bemutatta 2004-es versenyautóját, amely az FW26-os kódnevet kapta. A csapat nagyon sokat vár a teljesen új fejlesztésű versenygéptől.

Itt az új A8-as audi!

Az Audi A8 teljesen újra lett tervezve és új külsőt kapott. Gyors, kényelmes és kifinomult. Az Audi A8 L lehet az első, a luxusautók között. Egyenletesebb és kifinomultabb mint a Mercedes-Benz S osztálya, továbbá könnyebben kezelhető és jobb megjelenésű, mint az új 7-es BMW.